Met Vreeberg kunt u alle kanten op

Maatwerk

Praktisch al het elastische materiaal dat Vreeberg levert is maatwerk. Elk van onze klanten heeft weer andere wensen wat betreft maat, vorm en bestendigheid tegen kou, hitte of andere invloeden. Wij geven u graag een idee van de verschillende mogelijkheden.

Maatwerk in samenstelling, kleur, maat en vorm

Samenstelling SEBS
De samenstelling van het elastische SEBS kunnen wij zo aanpassen dat het aan uw specificaties voldoet. Voor het schokabsorberende TPU houden wij één samenstelling aan, omdat die optimaal is voor de meest gebruikte toepassingen van het materiaal.

Wilt u SEBS gedurende langere tijd buiten gebruiken? Dan is weerstand tegen UV-stralen of ozon-invloeden belangrijk. Standaard zijn onze SEBS UV bestendig. Extra UV stabilisatoren kunnen worden bijgevoegd.

Maatwerk in kleur
SEBS zijn eenvoudig te kleuren. Ook fluorkleuren zijn mogelijk, evenals metaalkleuren en parelmoerkleuren. Ook luminescentie in het donker is mogelijk.
TPU wordt veelal in het zwart geleverd, maar ook dat kan Vreeberg nu produceren in verschillende kleuren.

Stansen & snijden
Wij produceren film op rollen van 500 tot 1.000 mm breed. Deze kunt u smaller laten snijden of in elke gewenste vorm laten stansen. Meer hierover vindt u bij Stansen & snijden.

Oplagen
Vreeberg levert in oplagen vanaf zo’n 100 m2. Voor de particuliere klant zijn wij dan ook in de meeste gevallen geen betaalbare optie.

Voorbeelden van maatwerk SEBS en TPU

Speelgoed

SEBS en TPU lenen zich goed voor toepassingen in speelgoed, omdat het flexibele kunststoffen zijn zonder schadelijke weekmakers en andere chemicaliën. Zo gebruikt maker van duurzaam speelgoed Notoys.nl gebruikt SEBS banden van Vreeberg in de Rubberband Roadster.

SEBS manchet als onderdeel van een cover

Wij leveren veel elastische SEBS film aan de medische industrie, omdat het materiaal latexvrij is. De punt van een camera drape, een beschermende hoes rond camera’s voor medisch gebruik, is bijvoorbeeld vaak gemaakt van een SEBS film. Ook de Buddy Cover is gemaakt van SEBS Deze elastische hoes sluit ledematen in het gips waterdicht af, zodat patiënten kunnen zwemmen en douchen. Zie ook de website www.buddycover.com

TPU neus van wandelschoenen

TPU is uitzonderlijk sterk en slijtvast, en is dan ook terug te vinden op vele wandel-, berg- en werkschoenen. De neus van deze wandelschoen van een van onze klanten heeft een TPU beschermlaag van Vreeberg.

Elastiekjes

Gekleurde elastiekjes in heldere kleuren en verschillende maten zijn niet eenvoudig te vinden. Vreeberg produceert elastiekjes in huisstijlkleuren of speciale maten. Toepassingen zijn onder andere: jampotten, schoenendozen, labels, bloemen, brochures, boekjes, sieraden, displays en raamdecoratie.